یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۷
علوم انسانی موجود در کشور برمبنای مادی گرایی غربی است

حوزه/ رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی درعلوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: جنس علوم انسانی کنونی کشور چون بر مبنای مادی‌گرایی غربی است نمی‌تواند به سمت و سوی مقاومت منتهی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، وحید ارشدی، رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد عصر شنبه ۱۷ آذرماه در مراسم افتتاحیه پنجمین همایش علوم انسانی، اسلامی، پژوهش و فناوری که در سالن جلسات شهید سلیمانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار شد، با بیان اینکه علوم انسانی حاصل رفتارهای انسانی است، اظهارداشت: جنس علوم انسانی کنونی کشور چون بر مبنای مادی‌گرایی غربی است نمی‌تواند به سمت و سوی مقاومت منتهی شود در حالی که هرقدر این علوم به سمت محور توحیدی حرکت کند بیشتر به سمت و سوی مقاومت پیش خواهیم رفت.

وی با بیان اینکه زنجیره ارزشمند تولید نظریه نیازمند انسجام درونی میان نهادهای علمی است و تا این انسجام ایجاد نشود قاعدتاً رسیدن به تولید نظریه سخت است، افزود: بردارهای ما ناهمگرا و دچار خدشه است و حتی بین نهادهایی که در این حوزه نقش‌آفرینی دارند آن اتفاق شایسته و باسته که به تولید محصول مقاومتی منتهی شود رخ نداده است. مثلاً در حوزه اقتصاد مقاومتی حتی ادبیات اقتصاد مقاومتی در علوم انسانی ما نهادینه نیست و اینکه باید کسانی تربیت شوند که در این عرصه نقش بیافرینند هم تربیت نشده‌اند؛ بنابراین برای تولید علوم انسانی مقاومتی باید گفت‌وگوی شایسته بین نهادهای علمی ایجاد شود.

رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: گفت‌وگوهای درونی درباره علوم انسانی حتی باید با مخالفان این علوم صورت بگیرد؛ اگر مجمع پژوهشگاه‌های علوم انسانی این مأموریت را به نهادهای زیرمجموعه و ذیل خود واگذار کند و تعاملات طرفینی داشته باشند، خروجی آن آغاز تولید زنجیره نظریات مبتنی بر علوم انسانی اسلامی و تربیت انسان‌هایی با هویت مقاومتی است؛ مشکل امروز ما نبود این زنجیره و مخدوش بودن هویت ما بر این اساس است، چون صداهای مختلف شنیده می‌شود و واگرایی در عرصه این علوم وجود دارد لذا دانشجویان و برخی استادان خود را در این زمینه نقش‌آفرین نمی‌دانند.

ارشدی بیان کرد: ما باید بازنگری در تولید علوم انسانی، اسلامی داشته باشیم و آسیب‌های این زنجیره را بازخوانی کنیم. ما در دانشگاه فردوسی مشهد سعی کردیم در برخی موضوعات از جمله اقتصاد مقاومتی بین مخالفین و موافقین این بحث تبادل رأی کرده و به فهم مشترک برسیم.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha